tisdag 12 maj 2009

Underbart gustavianskt soffbord/sideboard


Jag vet inte om det är 1700- eller 1800-tal. Någon sakkunnig får gärna höra av sig! Jag ser i alla fall att klackarna är väldigt nedslitna vilket tyder på hög ålder.Diameter 80 cm, höjd 60 cm.
----
(SÅLT)

16 kommentarer:

tinemor sa...

WOW!
Så underbart og lekkert!
Et slikt hadde gjordt seg her hos meg ja.
Synd du holder til i Sverige..
Nyt dagen
Kram

Vida sa...

- ja vad säger man....helt sjukt fint. Så lättplacerade och vackra - sådana här bord kan man aldrig få för många av....så ljuvligt vackra du har gjort dom.
Är så roligt att gå in på din sida och se vad du skapar.
Kram
Vida

Lotta-livets väv sa...

Vackert! Vitt och lite slitet! Man blir glad av att se på vackra ting!
Ha en bra och solig tisdag!

Lilla Blanka sa...

Hej vännen!

Nu fastnade jag i din blogg - igen - och drömde mig bort, och bara scrollade och scrollade bland inläggen...underbart!

Tusen tack för all inspiraiton!

Kram
Mia

Tyra sa...

Åh vilket nydelig bord!! Og for noen nydelige detaljer!! *Sukk*
Ha en solrik dag!!

Cathrine

ÄnglarumsMia sa...

Sagolikt!!!!!!!
Nu får jag ett sånt där pirr i hela kroppen igen.... Åhh så fint det är bordet och jag blir så där köpsugen, precis som med diskbänken *ler*
Har bestämt mig för att flytta från lägenheten nu - in med stugan TACK!!!!! Då hoppas jag det finns plats för lite Ann-Helen möbler där. Gissa om jag kommer att tala om för dig direkt då!
Ja, jag har varit sjuk, men känner att jag börjar piggna till igen och du vet att komma in till dig och se är som rena dunderkuren det.
Hoppas inte du sliter ut dig utan att du får lite vila du också. Jag fick det till slut, fast inte på det sätt jag tänkt mig.
Sköt om dig och ha det så bra!
Kram kram Mia

STENLYCKA sa...

Vilket vackert bord du har fixat till. Du är så duktig och har sådan fantastisk känsla för att göra alla möbler så vackra.
Beundrar din skicklighet.
KRAM

mormorelsie... sa...

Åååå så fint bordet är,det skulle passa hos mig.
kram
ninni

Hanna sa...

Sååå fint bord.
Hanna

Stora och små drömmar sa...

ja vad ska jag säga för att inte låta som jag hackat upp mig ja jag är tyst hihihi men oh vad fint ha det bra kram jessica

Det vita dårhuset sa...

Här har du en som inte är så förtjust i Gustavianska möbler...
MEN som vanligt skulle jag men GLÄDJE plasera det där hos mig!

Underverk är vad du gör =))))

Kram Erika

Flis sa...

1700-tal är det knappast, hoppas inte det iafall, för det är synd att "renovera" sådana möbler utan att först ha någon kännedom om möbelhistoria. Det är snarare en stilhistorisk kopia från allt mellan slutet av 1800-talet till nutid.

Inka sa...

Hej gumman!


Men vilket vackert bord. Känns som om det skulle kunna vara 1700-tal. Åh hit med det. Jag kommer nog att shellacka hela skivan, hm!

Ha en trevlig vårkväll.

Hur var det i Norrland förresten?


Kram Inka

Himlarum sa...

Tack Flis för din anonyma kommentar!

Det här bordet hade ägaren stående utomhus hela vintern så det var väldigt förstört i färgen. Han tyckte inte bordet var något speciellt eftersom hans pappa haft det i verksta´n som arbetsbord!
P g a den förstörda färgen målade jag den vilket jag inte hade gjort annars, förstås!

Fast jag läst stilhistoria gick jag bet på det här bordet eftersom det är så motsägelsefullt. De nedslitna klackarna tyder på hög ålder och är absolut ingen stilmöbel från senare tid! Sargerna verkar delvis handsågade och då är bordet tillverkat före 1800-talets mitt men antagligen har det renoverats senare...

Ibland när det är svårt att åldersbestämma en möbel får man gå på känslan och det här bordet KÄNNS som MINST tidigt 1800-tal...

Men tack för dina synpunkter! Fast allra gladast blir jag när man talar om vem man är!!! Så skriv gärna igen!

Vänliga hälsningar
Ann-Helen

Anonym sa...

Nedslitna klackar på stolar och bord behöver inte tyda på hög ålder, djupa schaggiga mattor som populära undernystilsperioderna gav med sig att möblerna stod högre på "tårna" än under rokoko och gustaviansk tid.

Det är inte troligt att det är ett 1700-talsarbete, men naturligtvis vanskligt att uttala sig om det med bara en bild att sepå. Att saker och ting är handsågat behöver inte heller tyda på ålder egentligen, utan att det istället är lokalt tillverkat eller tom hemma på gården av en duktig snickarkunnig. Saker och ting kan luras precis som shabby-möbler försöker göra och säkert lurar just det någon om inte idag så om 75 år.

Anonym behöver jag inte vara, du får mailadress om du vill. /Flis.

Himlarum sa...

Hej Flis!
Ja tack, gärna! Jag vill gärna veta vem jag kommunicerar med! :-)

Mvh
Ann-Helen