fredag 6 augusti 2010

Hängare, stegstol, slagbord och utdragssäng shabby chic

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gammalt allmogeredskap som här fått vit shabby chic-skrud. Jättefin att ha stående t ex vid sängens fotgavel och hänga överkastet på. Eller i badrummet och hänga vackra gästhanddukar på. Här har jag bara hängt några fina dukar på den.

Bredd (inkl vev) 80 cm, höjd 70 cm.

PRIS 1 295 kr

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fransk text La Vie et la Passion ( Livet och Passionen)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Närbild på slitaget.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gammal, ljuvlig stegstol, antikvit och “sliten” förstås – och med den franska texten Belle Epoque (ungefär Ljuva Tider). Här är den en “vanlig” stol…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

…. och hokus-pokus är den en stege!

Höjd ryggstöd 90 cm, stolssits höjd 45 cm, bredd 41 cm

PRIS 1 495 kr              R E S E R V E R A D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Antikt slagbord med shabby chic originalpatina! Bordet är lite lägre än normalt och passar t ex under ett fönster, som sideboard etc. (Mått kommer!) Bordet har endast EN klaff.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så här ser det ut med skivan nedfälld och jag kan se hur fint det skulle bli t ex under ett fönster med en fågelbur på, vackra blommor och lite rostiga, vackra saker!

. Det kliar lite i fingrarna att måla en text på klaffen, men det får kunden bestämma! Alla vill ju inte ha texter…

Färgen är gråvit.

PRIS 1 750 kr   ----   S Å L D   -----

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Riktigt shabby och fin!!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Romantisk utdragssäng – som är så svår att plåta där den står i min verkstad… Skulle förstås vilja bädda upp med vackert med stora, fluffiga kuddar med vitbroderier och spetsar, vackert bolster osv men jag är ivrig att lägga ut den till försäljning och dessutom förlitar jag mig på er goda fantasi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag tycker om den stilrena, tidlösa designen! Enda nackdelen är att sängens totallängd är en smula kortare än dagens sängar, ca 190 cm.

Det medföljer två superfräscha bäddmadrasser. Den ena är 4,5 cm tjock och den andra 9 cm tjock, så man ligger skönt. Madrasserna är dock 200 cm långa så jag kan korta av dem och sy en fin kant men jag vill inte gärna göra det förrän sängen är såld/tingad eftersom bara madrasserna är värda ett par tusenlappar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Båda har förstås avtagbart överdrag.

P8052855 (2)

Den 9 cm tjocka bäddmadrassen är sprillans ny och har marinblå kungakronor!

PRIS inkl madrasser 4 500 kr

R E S E R V E R A D

4 kommentarer:

Madame B - Vintage & Chic Antique sa...

Hej. Jättefina saker du gjör. Ha en trevlig helg.
kram Harriet
Madame B

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vad mycket fint du visar! Stegstolen var ju himla praktisk, sån har jag aldrig sett förut. Men precis en sån utdragssäng som du visar har jag. Den har barnen sovit i och vid ett antal tillfällen har de lekt i den. Den har bl.a. varit båt, koja och vilda västern-vagn. Hmmm jag kanske ska ta och leta fram den ur förrådet, min är fortfarande brun och den var ju fin i vitt.

Önskar dig en ny kreativ vecka!
Kram,
Regina

Anonym sa...

Hej, hur textar du? För hand? Sååå underbart fina saker!! :)

ÅB Design sa...

Oh vilka härliga sängar,vi ärvde min farmors o farfars sängar som var så ,utdragsbara,men det gick inte att måla på dem för de var i faner o man vill ju att det skulle se nåt sånär ut ändå ,så tyvärr fick de åka iväg till sänghimmelen!!