tisdag 12 oktober 2010

Texter på allt… till och med på fåren!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Måste börja med en färgsprakande bild! Även om jag tycker ljung och prydnadskål är lite tråkiga egentligen ger de ändå en kick för ögat den här årstiden! Här har jag en mer färgstark ljung och en lite blekare till höger. Prydnadskålens yttersta blad och murgrönan tycker jag också gifter sig med varandra!

Nu var det dock slut på Trädgårdsdags och över till Dokument Inifrån Verksta´n där text-hysterin fortsätter! Den här gången har ett urgulligt och supergosigt FÅR fått namnet Isabelle textat. En liten beställning förstås…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det här antika kamerastativet är nu omgjort till en trendig golvlampa! Georg fixade det elektriska och pysslet kring det och Birgitta målade. Men jobbigast av alla har nog ändå JAG haft det som ordnat lampskärmen! Fniss!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Och när jag ändå höll på och slet med det kunde jag lika gärna skaffa TVÅ! Så man får helt enkelt välja vilken skärm man tycker bäst om. Den ena är benvit och ganska stor. Den andra är sandfärgad, har större veck och har ett litet knytband.

Höjd med skärm ca 145 cm.   PRIS oavsett skärm   2 500 kr

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Här har vi målat en s k amerikakoffert och jag tänkte förstås att kallas den så ska väl texten vara i stil med det! I en bok om Titanic hittade jag information om det här rederiet. Och vi shabby chic-lovers älskar ju allt som har med WHITE att göra, eller hur!?

Längd 75 cm, bredd 46 cm, höjd 51 cm

PRIS 1 700 kr   ---   R E S E R V E R A D  ---

White Star Line (på svenska även kallat Vita Stjärnlinjen) var ett rederi som ägde bland annat fartygen Britannic, Olympic ochTitanic. Företaget startades av den brittiska affärsmannen John Pilkington och Henry Threlfall Wilson i Liverpool 1845. White Star Line slogs ihop med Cunard Line den 10 maj 1934, och 1947 köpte Cunard Line upp de sista delarna av White Star Line för att bli ensamma ägare av rederiet. ( Källa: Wikipedia)

Kista White Star Line närbild

Nitarna blir så coola när man slipar på dem, tycker jag…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Här kommer nu ett litet annorlunda bord.

Det framgår inte riktigt av bilderna men skivan är bredast på mitten vid springan och så smalnar skivan av lite mot sidorna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skivorna kan dras isär och här innanför kan man förvara tidningar, sygrejer eller vad man nu vill.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Och med iläggsskivan som medföljer kan man förlänga bordet!

Längd utan iläggsskiva 70 cm och med skivan 97 cm, bredd 44 cm, höjd 58 cm.   

PRIS 1 700 kr   ---   R E S E R V E R A D   ---

Galeries Lafayette är en varuhuskedja inom Groupe Galeries Lafayette vars flaggskepp ligger i ParisBoulevard Haussmann i nionde arrondissementet. Kedjan finns i de flesta stora städer i Frankrike däribland två i Paris, två i Lyon och två i Marseilles, men även utomlands. Gallieries Lafayette i Berlin öppnades 1998 och ritades av Jean Nouvel.  (Källa:  Wikipedia)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men jösses, vad har vi HÄR då!? En möbel som inte är VIT!!!??? Hjälp!!! 

I ärlighetens namn så var det MENINGEN att den OCKSÅ skulle målats vit, men när Birgitta stod och skrapade bort den gamla färgen tyckte hon att den blev så häftig med de olika färglagren som lyste igenom här och där så hon tog tillbaka stolen till mig “halvfärdig” – och det tycker jag hon gjorde alldeles rätt i för den är ju helt ljuvlig!!!         PRIS 950 kr

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Några rostiga löv på sitsen passar ju ganska bra, eller hur!? Jag har bara några få löv kvar, förresten! 18 kr/st

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Spegel med ornamenterad, shabbad ram. Mått 35 cm x 45 cm PRIS 450 kr

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den här lilla spegeln med räfflad ram vet jag i alla fall måtten på: 31 cm x 21,5 cm. PRIS 150 kr

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tavlor är det inte så ofta jag lägger ut till försäljning men jag har MASSOR i gömmorna och gör här ett litet tavel-ryck! Börjar med ett gammalt ursött Elsa Beskow –tryck.  Mått 35 cm x 28 cm.

PRIS 275 kr

Elsa Beskow-tavla närbild

Texten lyder: “Småjäntorna stå i dörren, vill så gärna dansa”.

Det var allt för idag!

Väl mött snart igen!

1 kommentar:

Mia Maräng sa...

Hejsan!
Du är såå kanon duktig.Man blir alltid galen i dina grejor varje gång man går in och kollar.
Fåret isabell var ju underbar.
Men denna gång tycker jag stolen
var väldigt snygg.
Kramiz Mia Maräng