söndag 8 maj 2011

Provdockor, barnstol och älskad byrå som flyttat hemifrån…

Stundtals blir det tunt mellan inläggen när jag håller på med mina provdocksbeställningar, hatthyllor och skohyllor och annat smått och gott. Men om ni undrar vad jag pysslar med så är det bara att hänga med in i verksta´n!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 

Här är tre av de senaste provdockorna. Den till vänster har slitage men ingen text (precis som beställaren ville ha henne).

De andra två damerna ska snart få anställning på sjukhus! – på en prenatal-avdelning -  alltså en avdelning för för tidigt födda barn. Dockorna ska användas i undervisningssyfte. Från bysten och neråt ska man hänga “bebisar” för att visa föräldrar hur dessa små sköra varelser bör bäras.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         Orden “Närhet” och “Trygghet” är översatta till tio olika språk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Och här håller jag på och målar rosa irisar på en barnstol!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         Den här byrån i découpageteknik fick en vattenskada på skivan en vinter för ett par år sedan när det läckte in vatten från en ventil i taket här i butiken. Denna vattenskada har jag alltid pekat på med stora åthävor när intresserade kunder börjat titta för närgånget på henne. “Jamen, det är väl inte så farligt…” har jag snabbt svarat att jodå, det kan lossna och man vet aldrig om det sprider sig och… När någon frågat om jag inte kunde tänka mig att åtgärda det så har jag värjt mig. Alldeles för mycket jobb, blir inte bra osv.

Ja, ni förstår – jag ville bara behååååååålla henne, förstås!!!

Men nu är byrån borta! Hick! Ni förstår - jag mötte min överman i envishet! Lika ihärdigt som jag försökte avskräcka fru C från köpet lika ihärdigt fick hon mig att både fixa vattenskadan och lite annat på den OCH därefter sälja den till henne!!!

Nu står jag här och kliar mig i huvudet och undrar hur det gick till! Passa er för den kvinnan för hon kan förvrida huvudet på vilken byråförsvarare som helst!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En närbild tagen i avskedets stund…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

… och här är den marmorerade skivan (numera UTAN vattenskada)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

… och här ser man “räfflorna”/kannelyrerna som är illusionsmålade.

Adjö, lilla vän! Vi fick några fina år tillsammans!

2 kommentarer:

Lisa sa...

Så mycket fina saker du gör. Tror nog att byrån får det bra hos damen.Ha de så gott.
Kram Lisa

Verasantik sa...

Ja, den kommer jag ihåg....förstår att du hade svårt att sälja den. Hoppas allt är bra med er. Stor kram Eva.