Leta i den här bloggen

måndag 5 september 2011

Änglatrumpeter!!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oj, vad det blåser idag! Det gillar inte mina två stora änglatrumpeter som jag har utanför verksta´n! Jag passade på att ta ett par bilder innan blåsten – och snart frosten – tar dem!

Just nu har den mer än 50 st utslagna klockor och fortfarande flera knoppar!!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den ena står planterad i en stor, rostig tunna och som ni ser går den en bra bit ovanför fönstret! Den andra är aningen mindre, men jag tror jag får lite problem i år med vinterförvaringen…hmmm…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Och när jag ändå var i farten tog jag en bild på den lilla planteringen i zinkbaljan på bänken vid entrén!

Nu var det slut på trädgårdstema för i år! Fniss! Nästa inlägg blir det möbler som vanligt igen!

5 kommentarer:

Skogslyckan sa...

Du milde vilken vacker änglatrumpet! Och jag ser att du redan gjort höstfint, jag skall försöka hinna med lite i veckan. Ha en fin kväll!
Kram Pia

Anonym sa...

Vilka underbara Änglatrumpeter du har. Jag har också älskat dessa blommor i många år. Tyvärr ville inte min riktigt i år. Hur vinter förvara du dina?? Bra med lite tips. Kram Mia

Med en doft av lavendel sa...

Hej!
Vilken fantastisk blomma du har, jag hade en änglatrumpet en gång men den var mycket mindre, du måste ha många gröna fingrar.
kram Annika

Himlarum sa...

Tack för era kommentarer!
Anonym frågar om vinterförvaring. De ska helst stå ljust och svalt. Jag brukar ha dem i ett av rummen i verksta´n med bara lite låg värme på elementen, ca 7-10 grader. Det är ju inte alla som har den möjligheten men ett garage funkar också, sägs det. Jag brukar beskära dem 1/3 på hösten och sedan 1/3 på våren. Under vintern får de bara en liten skvätt vatten ca 1 gång/mån.
Det har i alla fall funkat de 10 år jag haft dem!
Kram på er!

Lisa sa...

Åhhh, men gu så vackra trumpeter, herre jöss. Jag har aldrig sett maken. Stolt du måste vara.

Kram Lisa