lördag 7 januari 2012

Matbord för 12 pers och marmorerade pelare

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ovanligt och mycket dekorativt matbord med utsnidad meanderbård. Utan iläggsskivor är bordet 180 cm långt.  Man sitter smidigt 6-8 pers vid det. Bordet har 2 st iläggsskivor à 50 cm så maximalt blir bordet…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

… 280 cm långt och eftersom man kan sitta 2 st vid varje kortände får upp till 12 pers plats vid bordet. Som ni ser på bilden får det plats 8 st stolar på långsidorna.

Bordets höjd är 74 cm. Upp till sargens underkant är det 61 cm. Man kan lägga på ett par cm på benen om det skulle behövas. Bordet är inte HELT klart än för det fattas lite småfix men jag visar det redan nu ifall någon letar efter ett riktigt stort och annorlunda bord!

L=280 cm   B=93 cm   H=74 cm

PRIS 9 900 kr

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Här ser man den läckra, utsnidade meanderbården bra! Bordet är målat i antikvit, matt färg och har ett fint slitage över hela bordet.

Vid intresse mejla info@himlarum.se eller ring 070-261 52 23.

Vill du se allt som just nu finns till försäljning – klicka här!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De här pelarna/piedestalerna har jag visat tidigare. Den till höger marmorerade jag för ett par år sedan till en kund men nu fick jag “låna” den för att kunna restaurera och marmorera tvillingsystern i samma stil.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Här är nu båda madammerna!  Den nymarmorerade saknar än så länge sina bronserade utsmyckningar. Lacken på den “gamla” har gulnat en smula och det kommer den till höger också att göra men det är svårt att gissa hur just den HÄR lacken kommer att bete sig men färgnyansen kan man ju alltid korrigera längre fram. Men just här är det ljuset som gör att de ser ganska olika ut i färg men på nästa bild ser man att pelarna ändå är ganska lika.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nuförtiden skriver jag upp vad jag använder för pigment och färgblandningar men det hade jag inte gjort när jag hade marmorerat den första och det tog en stund innan jag kunde lista ut vad jag hade använt för pigment till den svarta basen. Men efter en del blandande av kimrök, koboltblått och ett grönt pigment tycker jag att det blev bra! Nu hoppas jag bara att kunden också tycker det!

Fortsatt skön helg önskar jag er alla!

2 kommentarer:

Motylek sa...

What a beautiful things you make! I like your style and I am your admirer. Greetings

weisser traum sa...

oh der tisch ist ein traum.
wünsche dir eine schöne woche.
herzlichst daniela