fredag 29 juni 2012

Blombänk av gammal diskbänk med zinklåda

IMG_0673

Hej kära människor! Äntligen verkar sommaren vara här “på riktigt”!!! Underbart!!! Jag blev lite extra inspirerad och gick och köpte mig ett olivträd som jag önskat mig så länge som sällskap i verksta´n! ;-) Och då blev jag ju tvungen att styla om den gamla diskbänken med zinkklädd insida på samma gång. Satte en bunke med lavendel till vänster och så lånade jag en kruka med lobelia och penséer utifrån – dessa två konventionella blomsorter som jag inte kan låta bli att plantera varje år. De står sig ju hela sommaren! Men det gäller ju bara att plocka vissna blomblad från penséerna hela tiden. Då blommar den friskt ända in på hösten.

I bakgrunden har jag ställt en tavla med riktiga fjärilar.

Men nu var det ju själva DISKBÄNKEN jag skulle prata om i första hand! Så här ser du den vitmålade insidan med sina hyllor.

IMG_0672

IMG_0676

Och som avslutning närbild på några av de fina detaljerna!

IMG_0673 

Den gamla diskbänken är från förra sekelskiftet med zinklåda som är hel och har en härlig patina. Även insidan av locket är klätt med zinkplåt vilket jag tror är väldigt ovanligt! Möbeln är målad i antikvit, matt färg och har ett härligt slitage i shabby chic stil..  Som vanligt har jag satt på mina kära ringbeslag i järn och målat fransk text i mellangrå, sliten finish. Jardin du Palais Royal är underbar park i Paris (Kungliga palatsträdgården) där bl a de magnifika magnoliaträden blommar om våren och blomprakten så här års är helt ögonbedövande!
H=115 cm (locket uppfällt), 72 cm (framkanten) B=83 cm D=42 cm (zinklådan)

---   PRIS 6 500 kr   ---

Vid intresse mejla info@himlarum.se eller ring 070-261 52 23.

Vill du se allt som just nu finns till försäljning – klicka här! – så kommer du till min webshop.

2 kommentarer:

hemma hos lilla mej sa...

Bara så fint har du gjort!Ja nu äntligen har sommaren kommit.Bara så underbart.Mys och njut.Ha en mysig fredag.Kramar Rita ♥

Lina sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.