lördag 2 oktober 2010

Provdocka shabby vit och ljuvlig cykelhäst

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Som ni vet målar jag alla möjliga texter och motiv på provdockor men man kan förstås få dem UTAN text, som den här som är beställd till en butik.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag vet inte riktigt vad jag ska kalla den här hästen på hjul. “Gunghäst” blir ju lite fel eftersom man inte kan gunga på den…  Den har trampor på framhjulet så man kan kanske kalla den för tramphäst eller cykelhäst…? Hm…  Hursomhelst är den ca 25-30 år gammal och tillverkad i gammal stil. Den är otroligt dekorativ (och går förstås att cykla på också). Väldigt många som kommer in i butiken kommenterar den och har lite svårt att slita sig från den…

Höjd ca 92 cm (upp till handtagen), längd ca 95 cm och mellan bakhjulen är det ca 43 cm. Storleken på hästen får ni en hyfsad uppfattning om ifall ni tittar mot de 3-lådiga byråerna bakom.

PRIS 2 500 kr   ---   S Å L D   ---

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hästen har många fina detaljer. Titta bl a på smidet innanför bakhjulen trähandtagen på det svängda styret osv.

Häst på hjul närbild smide

Här ser man också sadel, stigbygel, smidet osv…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De rostiga järnhjulen tycker jag är otroligt häftiga!

(Hästen har jag bara detta enda exemplar av – bara så ni vet!)

Det finns en dockvagn också i samma stil. Den skymtar ni på översta bilden vid provdockan i det här inlägget. Närbilder kommer.

Ha en fin dag i höstsolen!

1 kommentar:

Randi sa...

Heisann!!
WOW,du har alltid så mye fint å vise frem! Flink er du!!
Men vet du hvor mye frakt det blir å sende en sånn dukke,evt den hesten til Norge??Den hesten er no bare knall tøff!!! Jeg kommer meg ikke inn på din web.butikk jeg:(((?
Takker for svar!
Ha en fin lørdag!
Kram!