fredag 21 september 2012

Marmorering, röd shabby chic, möbler och provdocka

Hej alla! Fredag igen! Vart tog veckan vägen…!?

Här visar jag i alla fall NÅGRA av projekten från veckan som gick:

IMG_1543

Jag tar ju egentligen inte emot kunduppdrag längre men när en kund kom med den här mdf-skivan och ville ha den marmorerad sa jag ja! Det är ju roligt med lite omväxling! Den ska nu fungera som fönsterbräda.

IMG_1542

Närbild marmoreringen.

Första lampan 1

Jag har 2 st av den här industrilampan. Den ena ville en kund ha målad…

IMG_1552

…röd shabby chic! Den ska lackas också och då kommer den röda färgen att bli djup brandbilsröd!   (SÅLD)

IMG_1594

Det här bastanta, rustika matbordet visade jag i ett tidigare inlägg men då låg det med benen i vädret. (Jag börjar alltid måla benen). Nu har jag vänt på bordet och slipat den tjocka skivan.

IMG_1598

Skivan består av fyra breda plankor. Dessa är hoplimmade till en hel skiva. Nu har jag sågat ett grunt spår mellan varje planka för att markera dem, även på kortändarna. Och nu ska skivan målas!

IMG_1590

Den här byrån med sju lådor är nu klar! Men jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag ska måla text på lådorna eller ej… Visst kliar det i fingrarna men inte alla gillar ju texter… Jag får se hur jag gör!

IMG_1591

Översta lådan är väldigt fin, tycker jag!

IMG_1592

IMG_1582

En annan favorit är den här gamla soffan med snidat krön! Framstycket var tidigare mycket högre  så jag tror aldrig den har fungerat som annan än utdragssäng, men nu har jag sågat ner framkanten till normal sitthöjd och sågat till ett sofflock. Voilá!

Skulle väldigt gärna vilja behålla den men maken vägrar bygga ut huset… ;-)

Längd 191 cm   Höjd bakstycket 119 cm  Sitthöjd 47,5 cm  Djup 60 cm         ----   PRIS 5 900 kr   ---   R E S E R V E R A D   ---

IMG_1575

Kanske vill man ha sitt monogram målat i mitten…?

IMG_1606 Ni som följt mig ett tag har ju fått se en hel del av mina handmålade provdockor. Den här har jag inte handmålat texten och loggan på utan experimenterat massor med olika trycktekniker. Det är inte helt lätt att göra tryck på “bulliga” underlag men jag tycker det blev ganska bra till sist!

Kika gärna in hos butiken som beställt provdockan - The Luxurious Mama som är en lyxig mamma-webbutik med alltifrån exklusiva och snygga amningsplagg till professionella hudvårdsprodukter och lyxiga accessoarer.

----------------

På gång just nu i verksta´n är ett pottskåp till! Jag har inte slipat fram “slitaget” än och inte satt på dragringar etc men det kommer!

IMG_1585

Det blir förstås text i locket och på dörren! Innanför dörren finns en låda och en hylla.

IMG_1600

Som ni såg på förra bilden har jag lyft ur zinklådan och målat vitt under så kan man välja om man vill ha med eller utan zinklåda! Här är den ännu inte riktigt rengjord men jag satte den på plats så ni får se hur den ser ut!

Nej, det får räcka så här för idag! Jag avslutar med ett par höstbilder från mina krukor utanför verksta´n!

IMG_1549

IMG_1548

IMG_1551

Ha en underbar helg!!! Kramar från Ann-Helen

2 kommentarer:

Hej sa...

Åhh vilken fin provdocka!! Och vad duktig du är med penseln ;)
hälsning från mia på lallbacken.blogspot.com

Nadja fridström sa...

Hej ja jätte vackra bilder..Du är så duktig =) Ha en fortsatt trevlig dag..Kram Nadja